Visma eAccounting - Sende elektronisk faktura (eFaktura/EHF)

Uansett om du skal skrive ut fakturaen på egen skriver, sende på e-post eller sende som e-faktura/EHF via Visma AutoInvoice utfører du de samme stegene for å opprette en faktura.

 

EHF-faktura til bedriftskunder

For å sende eFaktura (EHF) til bedriftskunder må Kundetype være Firma og organisasjonsnummeret til kunden må være lagt inn under Salg - Kunder. Feltene for elektronisk faktura nederst i høyre hjørne kan stå tomt. Når du sender fakturaen, vil Visma eAccounting automatisk sende fakturaen til den elektroniske adressen knyttet til dette organisasjonsnummeret.

 

eFaktura til privatkunder

For å sende eFaktura til privatkunder må Kundetype være Privatperson og du må legge inn telefonnummeret til kunden. Vi anbefaler også å legge inn en e-postadresse. For å kunne sende eFaktura og Vipps Regning til privatpersoner må du først godkjenne en utsenderavtale. Dette gjør du ved å gå til Muligheter - eFaktura - Send e-faktura - Aktiver. Denne avtalen må aksepteres før det er mulig å sende eFaktura til privatpersoner. 

For mer info om eFaktura til privatpersoner kan du klikke her.

 

Bokføre og sende faktura

Når du skal bokføre fakturaen du ønsker å sende som eFaktura velger du Bokfør og send eFaktura. Programmet vil huske dette valget til neste gang du fakturerer samme kunde, slik at det automatisk kommer opp som standard for bokføring. 

 

image.png

 

Dersom du får melding om at ditt firma mangler adresse i kunderegisteret hos Visma, må du legge inn din adresse ved å klikke på firmanavnet ditt øverst i høyre hjørne i Visma eAccounting, og deretter klikke på  Firmainnstillinger. Adresse, postnummer og by må fylles inn. Klikk deretter på Lagre opplysningene nederst til høyre.

 

Sende elektronisk faktura til utlandet

For å sende elektronisk faktura til en utenlandsk kunde må du legge inn GLN-nummeret på kundekortet. GLN benyttes ofte i utlandet som elektronisk adresse for mottak gjennom registeret Peppol, og vil være en del av informasjonen som sendes via tjenesten. Ta kontakt med kunden din for å få dette nummeret.

image.png

 

Var denne artikkelen nyttig?
0 av 0 syntes dette var nyttig
Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer

0 kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.